Vi är här för dig

Välkommen att kontakta oss direkt så hjälper vi dig så snabbt vi kan. Vill du läsa en personlig presentation klickar du på "personlig presentation". Om du vill ladda ner ett digitalt visitkort i din telefonbok scannar du enkelt Qr koden vid bilden.

Koncernledning

Styrelseordförande

Peter Josephson

Styrelseordförande

+46 (0)383-76 36 04+46 (0)70-512 92 77

Personlig presentation

Peter Josephson

Peter Josephson är en central person inom MP bolagen och har varit så sedan han anställdes som vice VD 1996. Han övertog rollen som VD och koncernchef 1997 och var även VD för dotterbolaget MP bolagen Industri AB mellan åren 2000-2010. Efter 23 år som koncernchef utnämndes Peter 2020 till arbetande styrelseordförande med särskilt ansvar för kapitalförvaltningen. 

Peter har sedan 1996 varit ledamot i moderbolagets styrelse och är även VD för dotterbolagen MP bolagen Skogsindustri AB och Nordholz GbmH sedan 2016. Han är även engagerad i de stiftelser som Werner grundade. 

Hans nära relation till Werner går långt tillbaka i tiden och har präglat hans djupa engagemang och ansvar för koncernen. Han delar företagets värdegrund till 100% och är stolt över medarbetarnas kompetens och engagemang.

På fritiden ägnar sig Peter gärna åt familjen, resor, idrott, natur, fiske och historia. Australien och Nya Zeeland är favoritresmål och han uppskattar musik av Bruce Springsteen och Mark Knopfler.

Koncernchef

Evert Karlsson

Koncernchef

+46 (0)383-76 36 15+46 (0)70-554 28 20

Personlig presentation

Evert Karlsson

Evert Karlsson blev en del av MP bolagen redan år 1995 och har idag rollen som koncernchef. För Evert är det som  utmärker MP bolagen mest den stabilitet som företaget har haft sedan 1953, de fina värderingarna, de underbara medarbetarna och de spännande verksamhetsområdena som företaget engagerar sig i.

På sin fritid prioriterar Evert att umgås med sin hustru, familj och nära vänner. Han värdesätter även aktiviteter som håller honom fysiskt aktiv, inklusive skogsarbete och träning. 

När det kommer till resor finns det två destinationer som står högt på Everts bucket list, nämligen Florida och Kanada. Musiken har alltid varit en betydande del av Everts liv, och för närvarande är hans favoritlåt I Want It All med Peter Johansson. En av hans mest personliga ägodelar är en ishockeyklubba, som speglar hans passion och engagemang för ishockeysporten.

Fastigheter / skog

Fastighetsansvarig

Erik Karlsson

Fastighetsansvarig

+46 (0)383-76 36 20+46 (0)73-048 00 92

Personlig presentation

Erik Karlsson

Erik Karlsson har varit en del av MP bolagen sedan 2018, där han ansvarar för förvaltningen av fastigheter och skog. Hans uppskattning för företaget grundar sig främst på den trygghet som erbjuds och bredden inom olika verksamhetsområden som koncernen innehar.

Utöver sitt arbete är Erik en person med en mångsidig och rik fritid. Han är passionerad för fotboll och älskar att resa och utforska olika platser. Friluftsliv är en central del av hans avkoppling, och det är inte ovanligt att han tar sin motorcykel och ger sig iväg till något vindskydd där han kan laga mat över öppen eld. Denna aktivitet ger honom en känsla av lugn och ro.

Det skulle inte vara överraskande om man hörde Aviciis låt Levels spelas när han är på väg hem. Detta ger en inblick i hans personlighet och det energifyllda sättet han integrerar olika intressen i sitt liv.

Fastighetsskötare

Erik Lantz

Fastighetsskötare

+46 (0)383-76 26 65

Personlig presentation

Erik Lantz

Erik började på MP bolagen den 19 februari, 2024 som fastighetsskötare, en roll som kom naturligt för honom efter många år som snickare. Han känner sig trygg och nöjd med sitt val av arbetsplats, där han ser fram emot att fortsätta sitt arbete.

På fritiden är Erik en familjeman som prioriterar att spendera tid med sina nära och kära. Han följer gärna med sina barn på deras olika aktiviteter.

För att koppla av och ladda batterierna tar Erik gärna med sin familj till Adriansnäs. Där kan han verkligen slappna av och njuta av naturen, speciellt med ett fiskespö i handen vid en lugn sjö. Det är en plats där han kan känna sig avskild från vardagens stress och bara njuta av lugnet.
Under bilresorna mellan de olika fastigheterna, där Erik spenderar en del av sin arbetsdag gillar han att lyssna på allt från punk till dansband, vilket ger honom energi och glädje under resorna.

Jordbruk

Driftsansvarig Farstorps Gård

Frans Johansson

Driftsansvarig Farstorps Gård

+46 (0)383-76 36 49+46 (0)73-022 15 21

Personlig presentation

Frans Johansson

Frans Johansson påbörjade sitt arbete på MP bolagen i december 2022. Hans huvudsakliga ansvarsområde är att driva Farstorps Gård med allt vad det innebär.

När han får frågan om det bästa med MP bolagen, nämner han att det är ett företag som tar väl hand om sina anställda, och han känner sig engagerad och betydelsefull.

På sin fritid ägnar Frans tid åt att vara med sin familj och jaga med sina hundar. Han uppskattar även att ta en motorcykeltur ibland. Ett av hans favoritresemål är Alaska, där han njuter av björnjakt och att uppleva naturens skönhet.

 Frans favoritartist och låt är Sabaton's Soldier Of Heaven. På en mer personlig nivå värdesätter han sin kaffemugg, eftersom den har en bild på det han älskar mest, nämligen sin familj.