Ledningsgrupp

Välkommen att kontakta oss med dina frågor

Ledningsgrupp

VD

Magnus Sandberg

VD

+46 (0)383-76 26 51+46 (0)76-196 34 43

Personlig presentation

Magnus Sandberg

Vår VD Magnus Sandberg har som uppgift att leda verksamheten och utveckla både personal och bolaget på ett hållbart sätt. Han har varit anställd sedan 2018 då han kom tillbaka efter en tid där han provat på andra branscher, såsom aluminium och snusindustrin. Snabba beslutsvägar och ett nära samarbete med skolorna i kommunen är några av sakerna Magnus värdesätter mest.

Han trivs på resande fot, sol och värme är något som uppskattas, både i länder som Grekland och Thailand. Får han en stund över så går han gärna en sväng på golfbanan eller en padelmatch med vänner. Hammaren symboliserar ett lugn, snickra är både roligt och avkopplande. I lurarna när kapsågen går för fullt kan det mycket väl bli en rivig Iron Maiden låt.

Produktionschef

Anders Svennung

Produktionschef

+46 (0)383-343 41+46 (0)70-633 82 74

Personlig presentation

Anders Svennung

Anders Svennung har varit en del av företaget sedan 2014 och har ansvaret för produktionen på våra tillverkningsenheter. Anders betonar vikten av att arbeta med hållbarhet och att ha en långsiktig strategi i allt vi gör. Han känner en extra tillfredsställelse i att företaget genom sin stiftelse bidrar till samhällsutveckling.

På sin fritid föredrar Anders att umgås med sin familj och vänner, och han ägnar sig även åt olika projekt hemma på gården. När det kommer till favoritresmål är det en skidsemester i fjällen med familjen som lockar Anders mest.

Hans favoritlåt är Dance with somebody av Mando Diao. En personlig sak som Anders gärna hade velat ta med sig till fotostudion, men som inte fick plats, är grävmaskinen. Istället valde han att fotografera sin skidhjälm eftersom han älskar att åka slalom.

Chef verktygstillverkning

Peter Thomsen

Chef verktygstillverkning

+46 (0)383-76 36 34+46 (0)70-834 93 85

Personlig presentation

Peter Thomsen

När Peter Thomsen inte tänker på att knyckla en plåtbit som skall bli en dörrsida på en lastbil eller liknande så tar han gärna med frugan på en tur med hojen.

Som chef på vår avdelning för verktygstillverkning sedan våren 2020 gillar han en stabil och trygg arbetsgivare som ligger i framkant.

Peter kom till oss från Husqvarna där han var ansvarig för att utveckla verktyg till motorsågskedjor, så det här  med verktyg är hans grej. Man ser att det glimmar till i ögonen när han får berätta hur det fungerar. 

På fritiden slappar Peter gärna i hängmattan vid sommarhuset och umgås med vänner, barn o barnbarn. I hjälmen på turerna med hojen lyssnas det på det mesta och får han tid att åka på små och stora äventyr så trivs han allra bäst.

 

Inköpschef lager och logistik

Patrick Sandell

Inköpschef lager och logistik

+46 (0)383-343 32+46 (0)70-242 92 29

Personlig presentation

Patrick Sandell

Patrick Sandell började på MP bolagen 16:e april 2018. Han har ett betydande ansvarsområde inom företaget som inkluderar inköp samt hantering av lager och logistik. För Patrick är det fantastiska med MP bolagen teamet av medarbetare som han har förmånen att arbeta med.

När han inte är på jobbet, ägnar Patrick mycket tid åt att följa sina barns aktiviteter och engagerar sig i deras liv. Golf är en annan av hans intressen, och han spelar gärna när han får chansen att njuta av den gröna banan.

När det kommer till resor har Patrick ingen specifik favoritdestination, istället älskar han att upptäcka nya platser. Han föredrar ofta resmål med sol, värme och möjligheter till bad. När det gäller musik är hans favoritlåt Fix You av Coldplay. 

Försäljningschef

Lennart Hallengren

Försäljningschef

+46 (0)70-358 01 90

Personlig presentation

Lennart Hallengren

Lennart Hallengren är ansvarig för försäljningen i Sverige och Danmark på MP bolagen. Han började så tidigt som 2000 och har tidigare varit säljare på Hilti och VD för ett mejeri. Storleken på företaget är lagom tycker Lennart, eller som han uttrycker det, vi är som en familj.

På fritiden gillar han att renovera gamla bilar men även att snickra. Hojen tar han gärna ut en solig sommarkväll och skulle han få välja blir det en svepande asfaltsväg någonstans i Skottland med The River - Bruce Springsteen i hjälmhörlurarna.

Marknadschef

Anders Karlsson

Marknadschef

+46 (0)383-76 36 12+46 (0)70-696 36 12

Personlig presentation

Anders Karlsson

Anders Karlsson är erfaren och har varit en del av MP bolagen sedan 2006. I sin roll som marknadschef har han en betydande påverkan på företagets utseende och närvaro, både i tryckt och digital form. Anders uppskattar att MP bolagen är en stabil organisation med en positiv syn på framtiden och en öppenhet för att investera.

På fritiden ägnar Anders sig åt motion och kontinuerlig inlärning, särskilt intresserad av ämnen där han känner att han har bristande kunskaper. En personlig passion för honom är simracing så när han behöver tid för sig själv förlorar han sig i den virtuella världen med sina VR-glasögon. Där han sitter bakom ratten på en racerbil och kör på olika banor runt om i världen.

Anders har en stark koppling till Italien, särskilt Rimini-regionen, och betraktar det som sitt andra hem. Hans kärlek till landet har sina rötter från ungdomen, då han tillbringade mycket tid där. Det är inte ovanligt för honom att få frågor om han är från Italien. När det gäller musik har Anders svårt att välja en favoritlåt, men han nämner några låtar som han tycker om, från Maria Carey's All I Want for Christmas Is You till Marilyn Manson's Beautiful People. Denna bredd i musiksmak ger en inblick i Anders varierande intressen och personlighet.

Personal / Ekonomichef

Torbjörn Hägg

Personal / Ekonomichef

+46 (0)383-76 36 19+46 (0)70-534 23 70

Personlig presentation

Torbjörn Hägg

Torbjörn Hägg har varit en trogen anställd hos MP bolagen sedan 1998, och hans position är av stor betydelse för företaget då han innehar rollen som Ekonomi- och HR-chef. För Torbjörn är det främsta fördelen med att arbeta på MP bolagen att företaget är en trygg, stabil och långsiktig arbetsgivare som även tar ett betydande samhällsansvar i Vetlanda kommun.

På sin fritid njuter Torbjörn av livet, särskilt när det kommer till god mat och dryck. Han har ett passionerat intresse för fotboll och följer sitt favoritlag, Arsenal, med stor hängivenhet. När det kommer till resor är Edinburgh, Skottland, en plats som Torbjörn gärna besöker. Musikmässigt har han just nu favoritlåten Enter Sandman av Metallica.

Men en av de mest personliga sakerna för Torbjörn är hans whiskyglas, som avspeglar hans starka intresse för att utforska världen av whisky. Han är även ordförande i den lokala whiskyklubben, vilket visar hans engagemang och passion för denna njutningsfulla hobby.