Peter Thomsen ansvarar för avdelningen verktygstillverkning. Han har en lång erfarenhet av verktygstillverkning och efter några år som utvecklare av sågkedjor på Husqvarna hamnade han hos oss. Tillsammans med konstruktörerna och produktionspersonalen framställer de alla typer av verktyg. I filmen lite längre ned på sidan berättar Peter om våra styrkor och vad vi kan erbjuda.

Det är med stor precision delarna som bildar verktyget framställs. Även den minsta detalj får stor omsorg då den kan påverka slutresultatet för kunden.

På grund av ökande krav och kundens önskemål krävs kontinuerlig modernisering av maskinparken. En stark betoning läggs på lönsamhet och sund ekonomi för att möjliggöra investeringar.

Mätningar utförs kontinuerligt och kan vara utmanande eftersom verktygen kan sträcka sig upp till sju meter i längd. Olika komponenter tillverkas för att monteras samman och skapa olika "stationer" på verktyget. Varje steg i processen måste vara korrekt innan materialet förflyttas till nästa steg.