Vi skapar ditt verktyg - från konstruktion till produktion

Verktyg som tillverkar produkter har funnits sedan den industriella revolutionen på började på 1700 talet. Kraven är väldigt höga på både precision och funktionalitet och avdelningen tillverkar alla möjliga olika verktyg. Nedan beskrivs de olika lösningarna som vi kan erbjuda.

Konstruktion

Konstruktion

Vårt konstruktionsteam har lång erfarenhet av verktygstillverkning från grunden. De är effektiva och innovativa med högt kundfokus. Vi utgår ifrån ert 2D- eller 3D underlag och konstruerar ert verktyg så det passar krav och förutsättningar.

Följdverktyg

Följdverktyg

Vi bygger följdverktyg för både små och stora detaljer, enkla eller mycket komplexa. Att jobba med materialutnyttjande och flerfallande upplägg för största effektivitet och lönsamhet i er produktion är en självklarhet för oss.. Tilläggsenheter för gängning, muttrar, skruvar och nitar har vi stor erfarenhet av att montera in i verktygen.

Transferverktyg

Transferverktyg

Stora komplexa transferverktyg är vår specialitet. Vi bygger enskilda verktyg upp till ca: 4000x2500mm med en vikt på upp till 25 ton. Genom att bygga verktygen i moduler kan vi klara den storlek som ni behöver. I detta arbete bruka vi också konstruera era gripdon till er specifika press. Detta för att kunna optimera er framtida tillverkning redan i konstruktionsstadiet.

Prototyper

Prototyper

Vi har möjlighet att tillverka era prototyper eller förseriedetaljer. Beroende på krav och seriestorlek anpassar vi verktygen och kan använda våra hydraulpressar för tillverkningen. Utöver detta kan vi laserskära, bearbeta och svetsa detaljerna enligt önskemål. Vi har även 3D-printer för diverse plastmaterial.

Fixturer

Fixturer

Vi kan även tillhandahåll fixturer för ert behov. Vi tillverkar svets-, bearbetnings- och mätfixturer enligt era önskemål och specifikationer.

Kontakta oss

Vi svarar gärna på dina frågor, klicka för att komma vidare.