Profiler/skenor

Profiler är produkter som varit med ända från starten 1953. De kan användas i oändliga applikationer där bara fantasin sätter gränser. 

Läs mer

Om profiler

Profiler introducerades från början till elcentraler, men används idag som universalprodukter där standardlösningar saknas, t.ex som klamringsunderlag för kabel. Programmet är bredare idag, här finns t.ex. klamringsband och montageprofiler för klamring på vägg. Vi har även ankarskenor, som är ett kraftigare system för så kallade rackmontage eller kraftigare stombyggnad.

På senare år har vi lanserat klamringsband även i aluminium vilket har blivit en succé.
Produkterna kan lackeras i valfri kulör om så önskas.

Klamringsband

Klamringsband används på otaliga ställen varje dag. Vid kabelnedföring på en vägg, en maskininstallation eller kanske vid ett rotprojekt där det är ont om utrymme. Kablarna sätts fast enkelt mot hålbilden och klamringsbanden finns i olika bredder. Z4 är ett miljövänligare alternativ till varmförzinkat och finns på klamringsband i 30 mm bredd. 

Vinkelprofiler

Redan vid starten 1953 fanns en vinkelprofil med ett sinnrikt hålmönster i produktfloran. Från början var den avsedd för byggnation av lagerhyllor och liknande och den används än idag till garageportar, inredning till servicebilar och mycket mer. 

Montageprofil

Montageprofiler finns i bredder från 50-600 mm och för både inom och utomhusbruk. 
Det svampliknande hålmönstret på montageprofilerna gör det väldigt enkelt att naja kablar och hålen kan användas för att montera apparater m.m.