Golvboxar i plast & stål samt i olika modeller

Ett komplett system som innehåller golvboxar i plast och stål, för torr- och våtstädade golv. Locket fylls med textilmattor, plastmattor, parkett, sten m m.

 

Läs mer

Om golvboxar

Golvboxarna monteras antingen i en ingjutningslåda eller en ursparning som görs. Beroende på önskemål kan dessa bestyckas med kraft, data och annat. Här nedan beskrivs de olika produkterna vi kan erbjuda för montage i golv. 

Installationsenhet

Installationsenheterna finns i både fyrkantigt och runt utförande. De kan användas i ursparningar, eller klämmas i ett golv. Det finns plats för en matta eller liknande i luckan och de bestyckas enkelt med uttag och monteringsramar för data och media. Installationsenheterna kan beställas i både plast och rostfritt stål. 

Bodo

Bodo Aluminium - golvboxen som går att köra över. Denna variant passar utmärkt i bilhallar eller andra miljöer där kraven är tuffare.
Den går att köra över med en bil även i använt läge och våtstädning är heller inga problem. Bodo finns i två olika utföranden i aluminium och även en i polyamidplast för enklare laster.

Lock och montageram

Lock och monteringsram används tillsammans och ställs på ett fast underlag, antingen i en ingjutningslåda eller en ursparning. Justering sker så man får ovansidan på locket i nivå med färdigt golv. Man placerar uttagen i en apparatdosa som sätts i en monteringsram. 

Formstycke

Formstycket kan användas ensamt eller tillsammans med en ingjutningslåda. Den placeras ut och därefter gjuts den in. När betongen har härdat tas formstycket bort och installationsenheten monteras. 

Ingjutningslådor

En ingjutningslåda placeras under den tänkta golvytan och matande rör eller kabelkanaler ansluts. Därefter gjuts golvet och det tillhörande formstycket bestämmer vilken installationsenhet som kan monteras.