Trådstegar

Trådstegen är ett utmärkt komplement till kabelstegar där det är trångt och svårt att komma åt. Trådarna kan klippas, böjas och på ett enkelt sätt bidra till en flexibel installation.

Läs mer

Om trådstegar

Trådstegarna delar även många tillbehör med exempelvis kabelstegar, för en enklare lagerhållning. Vi har trådstegar med en högre sida, då det visat sig nödvändigt vid installationer i moderna datahallar och liknande.

Trådstegarna är 2,5 meter långa och erbjuds i bredderna 55-600 mm. Finns i elförzinkat, varmförzinkat, Z4 samt syrafast utförande.  De kan även fås lackerade och önskas en specifik kulör kan man kontakta vår supportavdelning.

Trådstege 58 mm hög

Trådstege i 58 mm höjd är den vanligaste typen. Denna finns i bredder från  55 mm - 600 mm och längden är 2,5 m. Trådarna varierar i tjocklek beroende på bredd och det finns även en light version med tunnare trådar som är avsett för lättare laster. Montering kan ske i miljöklass C1 och hela vägen upp till C5-M. När det gäller Z4 varianten kan denna upplevas lite sotig vid svetspunkterna, detta är helt normalt och kommer försvinna när den utsätts för luftfuktighet. 

Trådstege 108 mm

Trådstege med 108 mm hög kant används ofta i serverhallar eller där man behöver mycket plats för kablar. Denna modell är 2,5 m lång och finns för miljöklasserna C1 till C5-M.  Samma tillbehör och skarvar används som den lägre varianten. Bärigheten är högre och vid skarvning skall en universalbricka monteras i botten för att uppnå full styrka.  

Taktrådstege

Vid exempelvis ROT arbeten när några kablar skall sättas i ett tak är denna modell perfekt. Låg bygghöjd och enkelt att lägga i kablarna tack vare den öppna sidan. Passar miljöklass C1 och monteras snabbt med en universalbricka mot taket, gärna med en MP betongskruv.

Flextrådstege

Vid maskininstallationer där kablar skall följa efter en oregelbunden yta kan flextrådstegen användas. Klipp, böj o forma och fäst med en 5mm skruv. Man kan även använda denna trådstege som hängare i alla former.