Kabelstegar

Kabelstegar är universellt användbara – såväl horisontellt som vertikalt. Montaget är enkelt och tillbehören delas mellan olika produktgrupper. 

Läs mer

Om kabelstegar

Kabelstegarna finns i flera utföranden och för olika miljöer, de är tre eller sex meter långa och här nedan beskrivs de olika typerna.

MP-S

En "lättstege" tillverkas i sendzimirförzinkad (20 µm) stålplåt och är lämplig i miljöklass C2. Denna kabelstege är 3 eller 6 m  lång och uppfyller EL AMA:s krav för tung kabelstege. Den hålade sidan medger montage av avgreningar, vinkelfästen mm. Dessutom medger formen på profilen att kablar upp till 19 mm i diameter kan utnyttja över 98% av stegens bredd.

MP-LS

Vår LS stege är igentligen samma typ som en S men denna har tunnare material. Vikten är 30% lägre och detta ger både fördelar vid montering och för miljön. En "LS stege" tillverkas i sendzimirförzinkad (20 µm) stålplåt och är lämplig i miljöklass C2. Denna kabelstege är 3 eller 6 m  lång. Den hålade sidan medger montage av avgreningar, vinkelfästen mm. Dessutom medger formen på profilen att kablar upp till 19 mm i diameter kan utnyttja över 98% av stegens bredd.

MP-TS

Industri stegar i 6 m längd med en tjockare plåt än S modellerna och ger då en högre bärighet. Dessa kabelstegar är lämpliga i större lokaler t ex industri- och lagerhallar. MP-TS tillverkas i förzinkad plåt (20 µm) och är användbar i miljöklass C2. MP-Z4, MP-PZ4 i vårt material som vi kallar Z4, och MP-Z, MP-PZ varmförzinkad (60 µm) är användbara i miljöklass max C4. MP-PZ och MP-PZ4 har perforerade pinnar – pinne två och fyra i var ände är slutna. Övriga stegar har enbart slutna stegpinnar. Uppfyller EL AMA:s krav för tung kabelstege. Den hålade sidan medger montage av avgreningar, vinkelfästen mm. Dessutom medger formen på profilen att kablar upp till 19 mm i diameter kan utnyttja över 98% av stegens bredd.

MP-FZ

En extra förstärkt kabelstege för verkligt tuffa miljöer, som t.ex tung processindustri. Används även för långa konsolavstånd-upp till 8 m. Stegen är 6 m lång, tillverkas i varmförzinkad plåt (60 µm) och används i miljöklass max C4. Uppfyller El-AMA:s krav för förstärkt tung kabelstege. Stegens konstruktion medger utnyttjande av kablar på hela bredden upp till 40 mm kabeldiameter.

Rostfritt/syrafast

Vi har ett komplett sortiment med rostfria och syrafasta kabelstegar med tillbehör för vägtunnlar, reningsverk, processindustri m m. Alla uppfyller EL AMA:s krav för tung kabelstege. De finns i två utförande, både som tubstege och med öppen sidoprofil- så kallad C-profil. Stegarna är 6 m långa och används i miljöklass max C5-I respektive C5-M.

Rostfritt/syrafast förstärkt utförande

Behöver man en stege med möjlighet till långa konsolavstånd använder man förstärkt stege.
Vi har ett komplett sortiment med rostfria och syrafasta, förstärkta kabelstegar med tillbehör. Båda  uppfyller EL-AMA:s krav för förstärkt tung kabelstege. Stegarna är 6 m långa och används i miljöklass max C5-I respektive C5-M.