MP bolagen Showroom

Du har väl inte missat vårt nya showroom? Här visar vi vår bredd och vår styrka. Ta chansen och besök oss i Ekenässjön så berättar vi mer om hur vi kan hjälpa dig.

Försäljning per distrikt

Din kontakt på fältet, från Pajala i norr till Malmö i söder.

Försäljningschef

Viktor Karlsson

Försäljningschef

+46 (0)70-219 61 50

Personlig presentation

Viktor Karlsson

Viktor Karlsson kom till MP bolagen efter sommaren 2017 och ansvarar tillsammans med Lennart Hallengren för säljorganisationen i Sverige. Som utbildad elektriker hade han tidigare hanterat många produkter i sin yrkesroll. Numera är fokus på att knyta kontakter och så klart sälja produkterna. Viktor gillar att ta sig an nya utmaningar tillsammans med kollegorna, både i säljteamet och i produktion.

På fritiden blandas olika träningsformer, padel och lugna TV kvällar. Bli inte förvånad om du träffar på honom på ett berg i Norge eller på nån Grekisk ö som Milos då han älskar att vara ute i naturen och vandra. Och på spellistan står Dermot Kennedy för underhållningen om Viktor får välja.

Key account manager

Christian Antsvee

Key account manager

+46 (0)70 689 05 39

Personlig presentation

Christian Antsvee

Christian började sin anställning i januari 2024 efter nästan 28 år på Rexel. Med över 40 års erfarenhet inom elbranschen, från elektriker till konsult inom beräkning/kalkyl, axlar han nu rollen som Key Account Manager på MP bolagen.
I sin position stödjer och vägleder han våra säljare i affärer mot rikskunder och större lokala installatörer. Ansvarsområdet inkluderar även hanteringen av stora befintliga kunder och söka nya affärsmöjligheter.

MP bolagen har ett gott rykte och Christian understryker företagets fina egenskaper - familjärt, pålitligt, och med hög servicenivå. Han är stolt över företagets produkter, vars huvudsakliga tillverkning sker i Ekenässjön.

På fritiden lyssnar han gärna på musik och då gärna på vinylskivor vilket han även samlar på. Han håller sig i form genom regelbunden träning på gymmet och långa promenader. Sport, särskilt handboll och fotboll på TV, är en favorit, och när det kommer till resor är Barcelona och London högst på listan.

Hans musikintresse sträcker sig tillbaka till tidiga Black Sabbath, och hans hjärta klappar extra för handboll, en sport han utövat i 22 år och även tränat både på senior och ungdomsnivå.

Distriktsansvarig norr

Kenneth Olofsson

Distriktsansvarig norr

+46 (0)70-398 60 20

Personlig presentation

Kenneth Olofsson

Kenneth Olofsson ansvarar tillsammans med Elias Kalla för det till ytan största distriktet. Det sträcker sig från hans hemort Sundsvall och så långt norrut som man kommer i Sverige.

Kenneth började 2014 på MP bolagen efter en tid som filialchef på Contacten i Sundsvall. Enligt Kenneth så är det bästa med MP bolagen att vi har en bra arbetsmiljö.

Fotbollen har varit en stor del av hans liv, tränare i nästan 20 år på allsvensk nivå och senare instruktör i cirka fem år vid Medelpads fotbollsförbund. När Kenneth inte spelar eller tittar på fotboll kopplar han gärna av med vänner och bekanta på golfbanan, eller en promenad ute i naturen.
Favoritresmålet var inget svårt val, då dottern flyttat till Australien på andra sidan jordklotet. För att få Kenneth att digga loss ordentligt skall man spela Hotel California med the Eagles.

Säljare norr

Elias Kalla

Säljare norr

+46 (0)72-576 36 37

Personlig presentation

Elias Kalla

Elias Kalla har varit en del av företaget sedan juni 2023 och har rollen som säljare i Norrland. Han uppskattar företaget för dess snabbhet, enkla beslutsvägar, avsaknad av krångel och den trevliga arbetsgruppen.

På sin fritid är Elias mycket engagerad i ekonomi och aktiehandel. Han spenderar mycket tid på att läsa och sätta sig in i olika bolag. Utöver detta älskar han att vara ute i skog och natur för fiske och jakt. Under sommaren ägnar han sig åt laxfiske, medan han jagar älg på hösten.

Hans drömdestination är Kanada och USA, där han drömmer om jakt och fiske, och kanske till och med ett besök på Wall Street. Elias lyssnar gärna på bandet Shinedown. En personlig ägodel som står honom nära är ett jaktgevär, då jakten, fisket och naturen är en stor del av hans fritid och han tillbringar mycket tid i naturen.

Distriktsansvarig Stockholm

Ronnie Lundh

Distriktsansvarig Stockholm

+46 (0)72-748 78 88

Säljare Stockholm

Thomas Petersson

Säljare Stockholm

+46 (0)70-753 70 64

Personlig presentation

Thomas Petersson

Thomas Petersson är en av de säljare som varit anställd två gånger på MP bolagen. Första perioden som säljare i Stockholm under 2010-2011 och efter några år som säljare på Glamox återvände Thomas till oss i Februari 2016. Den stora flexibiliteten och viljan att uppfylla våra kunders behov är något som Thomas värdesätter. Att vi dessutom har stora lager är inget minus.

Intresse för idrotten är stor men främst fotboll som alltid varit en stor del för Thomas, som utövare i 14 år och numera som åskådare. Tar gärna med sig flickvännen och umgås med vänner, kanske med Kent på spellistan. Drömsemestern bär av till antingen Australien eller Nya Zeeland så värme är det som gäller. 

Distriktsansvarig mellan

Niklas Karlsson

Distriktsansvarig mellan

+46 (0)70-377 36 03

Personlig presentation

Niklas Karlsson

Niklas Karlsson har varit en del av företaget sedan augusti 2023 och representerar MP bolagen ute på fältet gentemot kunderna i region mellan. Han visar dem alla lösningar som kan göra deras vardag enklare.

Han trivs i sitt arbete tack vare det härliga gänget som vet vad som krävs för att lyckas och där kunden alltid är i centrum. Han beskriver företaget med orden "snabbt och enkelt."

På sin fritid ägnar sig Niklas åt skidåkning och försöker regelbundet träna Crossfit. Dessutom spenderar han tid i ishockey- eller innebandyhallar runt om i Sverige.
Just nu är han sugen på en skidresa till Japan.

Hans favoritlåt är "fanfanfan" av Thåström, som har en lugnande effekt på honom. En personlig ägodel för Niklas är en taktiktavla, eftersom han är tränare både i hockey och innebandy, där han coachar och tränar barn. I sitt dagliga arbete coachar han också kunderna för att hjälpa dem hitta de bästa lösningarna.

Distriktsansvarig väst

Fredrik Larsson

Distriktsansvarig väst

+46 (0)70-248 58 39

Personlig presentation

Fredrik Larsson

2014 var året då Fredrik Larsson första gången tog på sig MP tröjan som ansvarig för region väst. Med ett tidigare arbete som säljare i belysningsbranchen kände han igen många detaljer från MP. Det är det familjära som Fredrik gillar mest och träffar du honom så förstår du varför, alltid glad och omhändertagande.

Proffsighet och kompetens är också viktigt för att bli ett omtyckt varumärke på marknaden. Som gammal handbollspelare gillar han de flesta sporter men då Fredrik har med sig lite gamla "krigsskador" i bagaget passar golf perfekt. Han är dock inte en ovan padelspelare och på fritiden kan det bli en och annan tur med båten i den Göteborgska skärgården.

Om det ska resas till varmare ställen så får det bli Samos, grekland och när Comfortably numb med Pink floyd kommer i högtalarna så skruvar gärna Fredrik på lite extra.

Distriktsansvarig öst

Gustav Petersson

Distriktsansvarig öst

+46 (0)73-037 80 23

Personlig presentation

Gustav Petersson

Gustav Petersson är en av våra yngre säljare och ansvarar för region Öst. Började på MP bolagen 2022 och kom från en tid på Worksystems. Enligt Gustav så är vår styrka att hela produktionen ligger i Sverige och att vi alltid stävar efter vårt motto- snabbare och enklare. Att man dessutom har härliga kollegor gör dagarna enklare.

Träffar man Gustav så märks det att han lägger en del tid på gymmet , men gillar även att vara ute i naturen och sköta om sin gård utanför Värnamo. Skogsbruk är ju en typ av träning det också.

Gustav är allätare av musik och spellistan beror lite på vilken typ av aktivitet som görs. Semesterparadiset ligger i Puerto Rico på Gran Canaria där han gärna slappar i solen och tar ett bad då och då.

Distriktsansvarig syd

Pontus Olsson

Distriktsansvarig syd

+46 (0)73-715 55 96

Personlig presentation

Pontus Olsson

Pontus Olsson tog över vårt sydligaste distrikt i Februari 2022 efter en tid som utesäljare på Elektroskandia. Det han värdesätter allra mest är sina kollegor, både i säljledet men även supporten han får från innesälj, orderavdelningen och hela produktionen.

Pontus har spelat Padel i många år och tycker det är lika roligt varje gång han får spela en match. Blir han inte tillräckligt trött tar han gärna ett crossfit pass.
I flygstolen till favoritresmålet någonstans i Spanien spelar han gärna Midnight Affair med Eelke Kleijn.

Säljassistent/växel

Maria Johansson

Säljassistent/växel

+46 (0)383-76 36 01

Försäljning internationellt

Exportchef/Produktchef elprodukter

Johan Petersson

Exportchef/Produktchef elprodukter

+46 (0)383-76 36 07+46 (0)70-576 36 07

Personlig presentation

Johan Petersson

Johan Petersson har varit en del av MP bolagen sedan hösten 2010. Hans ansvarsområde är export och det innefattar offerter och support till återförsäljare men han har även ansvar för produktutveckling inom elprodukter. Det som verkligen utmärker Johans erfarenhet på MP bolagen är det starka teamarbetet med sina arbetskamrater, som alltid finns där för varandra.

På fritiden delar Johan sina intressen mellan två viktiga aktiviteter. Först och främst, som ledare i sin sons fotbollslag, ägnar han mycket tid åt att stödja och utveckla unga talanger inom sporten. Dessutom är han en hängiven åskådare när hans dotter spelar fotboll. Förutom fotboll försöker Johan också att hinna med en del golfspel när tillfälle ges.

När det kommer till musik har Johan ingen specifik favoritlåt att nämna. Men en sak som verkligen betyder mycket för honom personligen är hans engagemang inom fotbollen. Han är aktivt involverad i en fotbollsklubb vid namn Vetlanda FF, där han inte bara fungerar som ledare utan även som en del av klubbens styrelse. För Johan är fotbollen mer än bara en hobby, det är ett engagemang och en möjlighet att vara en del av något större.

Säljare Danmark

Lennart Hallengren

Säljare Danmark

+46 (0)70-358 01 90

Personlig presentation

Lennart Hallengren

Lennart Hallengren är ansvarig för försäljningen i Danmark på MP bolagen. Han började så tidigt som 2000 och har tidigare varit säljare på Hilti och VD för ett mejeri. Storleken på företaget är lagom tycker Lennart, eller som han uttrycker det, vi är som en familj.

På fritiden gillar han att renovera gamla bilar men även att snickra. Hojen tar han gärna ut en solig sommarkväll och skulle han få välja blir det en svepande asfaltsväg någonstans i Skottland med The River - Bruce Springsteen i hjälmhörlurarna.